Ugrás a tartalomhoz
júl. 02. 2014

Ne bántsd az indiánt: Amerikában a politikai korrektség a sportcsapatok nevét is elérte

Napjaink Amerikájában a politikai korrektség intézménye már nemcsak az afro-amerikai és latin közösségeket érinti, hanem az alig pár milliós indián közösséget is.

preview.png

A kurvák már a szabadalmi hivatal adatbázisában vannak


kk logo_.jpgMagyarország első számú exportcikkére utaló nyomokat találtak a szabadalmi hivatal adatbázisában. Persze mint általában, ebben a cikkben is ki fog derülni, hogy „nem osztogatnak, hanem fosztogatnak”. De hát mindig újra és újra meglepődik az ember, hogy miket lehet találni a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának adatbázisaiban.

jún. 24. 2014

Mi is az a Kornspitz?

 


Gondolta volna, hogy a “Kornspitz” védjegy egy speciális lisztkeveréket véd, és nem a jól ismert osztrák péksüteményt?

dinkelx.jpg

A Backaldrin Österreich The Kornspitz Company GmbH a „KORNSPITZ” védjegy tulajdonosa. A cég egy speciáls sütőkeveréket gyárt, melyet főként pékeknek értékesít. A pékségek és a boltok pedig a Backlardin engedélyével „Kornspitz” néven árusítják azt a pékárut, amelyet ebből a speciális lisztkeverékből sütnek. Az átlag fogyasztó számára tehát a „Kornspitz” a népszerű és ismert péksüteményt jelenti, melynek speciális az íze és a formája.

jún. 11. 2014

A Red Bull megakadályozná a "The Bulldog" védjegy használatát


A legismertebb energiaital gyártója főleg a „Bull” szótagot kifogásolja versenytársa védjegyében.

red-bull-pic.jpgRed Bull a legismertebb és legmagasabb eladási adatokkal büszkélkedő energiaital a világon – 2013-ban 5,387 milliárd dobozzal adtak el belőle. A thaiföldi gyökerekkel rendelkező italt az osztrák Red Bull GmbH gyártja, a céget 1987-ben alapították. A Red Bull egy alkoholmentes energiaital, amelyet azért fejlesztettek ki, hogy segítsen leküzdeni a fáradtságot és támogassa a szervezetet fokozott fizikai igénybevétel esetén. Sokak szerint gumicukorra hasonlít az íze. A Red Bull legfontosabb összetevői a koffein és az arginin, és az üvegen lévő figyelmeztetés ellenére sok szórakozóhelyen szolgálják fel alkohollal (például vodkával) keverve.

jún. 05. 2014

Mesebeli egyszarvú négy keréken

Licorne-420-LS2-2_felújított.jpgTegyünk egy varázslatos időutazást Párizsba a mesebeli unikornis hátán!

1900, Párizs belvárosa – friss croissant illata lebegi át a levegőt, ébredezik a város, észrevehetőek a reggeli készülődés apró mozzanatai. A város már túl van egy híres világkiállításon, az Eiffel-torony már ott őrködik a párizsiak felett. Nem egész 6 kilométerre a pár évvel később megépült, híres metró vonal mentén terül el az az ipari negyed, ahol az „Öreg Hölgy” acélszerkezete is készült.

jún. 02. 2014

Vád alá helyezték Taylor Swiftet: védjegye miatt került bajba az énekesnő

   Taylor Swift  A fiatal, country énekesnő rengetegszer hangsúlyozta már, hogy a 13-as a szerencseszáma. Ezúttal azonban bajba keveredett. Az új divatkollekcióját Lucky 13 név alatt értékesítette volna, azonban május 20-án védjegybitorlási per indult ellene.