VÉDJEGYBLOG - Kiváló áruk fóruma

Amikor megszorongatták az Apple-t védjegyfronton

Bármennyire is kultikus cég a yuppie-k körében, néha azért rájár a rúd az Apple-re is. Nem elég, hogy pár hete kénytelenek voltak bevallani, hogy a közismert történet nem csupán városi legenda, és valóban szándékosan lassítják a régi iPhone-okat, de egy védjegyes jogvitában is vereséget szenvedtek: nem tudták elkerülni, hogy Steve Jobs nevét bejegyezzék európai uniós védjegyként. Az alábbiakban ezt az ügyet tekintjük át, és kitérünk az Apple agresszív védjegystratégiájára is.

0-steve-jobs-tm-pintz.jpgforrás: http://napoli.repubblica.it

Tovább olvasom
2017\06\21 pintz 1 komment

A Negro szomorú kimúlása

nekro-pitbull-lecso.png
Kvízkérdésünk: hány szóviccet találsz a fenti ábrán?
Forrás:
www.pitbull-lecso.blog.hu

„Negro - a torok kéményseprője”: ezt a nevet, valamit a hozzátartozó szlogent Magyarországon valószínűleg mindenki ismeri (még e sorok írója is, aki töredelmesen bevallja, hogy nem kedveli a cukorka ízét). Az azonban kevésbé közismert, hogy a nagy múlttal rendelkező cukorka ezekben az években éppen haláltusáját vívja - és ennek alkalmából megjelentek a dögkeselyűk. Hogy mi köze mindennek a védjegyekhez? Az alábbi írásból kiderül.

Tovább olvasom
2017\02\22 B.Mat. 27 komment

A Csíki Sör visszavág

Ha a Csíki Sör bosszút forralna, töröltethető lenne-e a Heineken vörös csillagos védjegye?

heineken-heilneken.jpgÉs vajon ugyanaz lenne-e egy másik önkényuralmi szimbólum megítélése a logóban?
(a kép pusztán szakmai, szemlélető célú összehasonlítás - kattints a képre a nagyobb mérethez)

Az elmúlt hetekben nagy médianyilvánosságot kapott a Heineken és a Csíki Sör konfliktusa. A történet lényege, hogy egy romániai bíróság a Heineken romániai leányvállalatának kérelmére eltiltotta a Csíki Sört a védjegyének használatától, mondván, hogy az a Heineken sörökre korábban bejegyzett "Premium Ciuc" védjegyébe ütközik (amelyben a "Ciuc" a "Csík" helynév román változata). Egy érdeklődő kérdésére néztünk utána annak, hogy vajon a Csíki Sör visszavághatna-e a Heinekennek azzal, hogy törölteti annak ismert vörös csillagos védjegyét arra hivatkozva, hogy az tiltott önkényuralmi jelképet tartalmaz? A helyzet korántsem olyan egyszerű...

Tovább olvasom

Jégre tették Trumpot

Jeges védjegye miatt főhet a feje Trumpnak

trump-fagylalt.jpg

Trump elnök, illetve védjegyügyvivői - tíz év múltán - 2014-ben újították meg az elnök palackozott vizekre vonatkozó „Trump Ice” szóvédjegyét. A belinkelt iraton egyébként az elnök Fifth Avenue-i címe is olvasható.

A megújítás után takarékosságból Trump elvette szabadalmi ügyvédeitől a képviseletet, és rábízta egyik saját, Delaware-ban regisztrált cégére (DTTM LLC), amelynek székhelye szintén a Trump Torony.

Trump döntése azonban nem volt szerencsés, jobb lett volna profi szabadalmi és védjegy iroda kezében hagyni védjegyét. Az új képviselők ugyanis mulasztásokat követtek el.

Tovább olvasom

A szirének éneke – avagy védjegyhígítás felsőfokon?

Sokba kerülhet, ha valaki enged a szirén csábításának, és utánzásra adja a fejét. A Freddoccino után most a Dabuccino ellen szállt harcba a Starbucks; védjegybitorlás, védjegyhígítás és szerzői jogok megsértése miatt követelt borsos kártérítést.

starbucks.jpg
Forrás: CNN.com

Tovább olvasom

Vigyázz, mit kensz az arcodra!

A hamisítást eltérő szigorral ítélik meg az emberek, s erről nemcsak az adott fogyasztó mentalitása tehet, hanem az is, hogy sokféleképpen lehet kereskedni a hamisítványokkal. Egyesek úgy érvelnek, hogy akinek nem telik rá, az úgyse venne eredetit, másokat nem zavar addig, amíg őt magát nem próbálják megtéveszteni, megint mások pedig a hamisítványok vélt vagy valós jobb ár-érték aránya okán állnak ki a hamisított termékek mellett.

arcat-eltakaro-no.jpgForrás: www.advanceddermatologypc.com

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása