Vicces magyar védjegyek 1.

Remélem még mindenki emlékszik arra, hogy nemrég egy cikksorozatban összegyűjtöttük a világ legviccesebb szabadalmait (ha nem, akkor gyorsan pótolja hiányosságát), mivel most pedig a magyar védjegyek világában kerestük meg a legbohókásabb, legvidámabb megjelöléseket, védjegybejelentéseket.

 

showFile.jpgshowFile2.jpgKezdjük, rögtön mondjuk a LORD KRUMPLI-val. Egészen biztos, hogy minden kisgyerek inkább választja a menő lord, fejedelmi krumplit, mint egy sima átlagos sükut, amikkel aztán kardozósat játszhatnak evés közben. Vagy szintén a gyerekek kedvencénél maradva nézzük meg a legnépszerűbb gyorsétterem egyik kedvelt szendvicsét, a BIG MAC-et. A valójában nagy esőkabátot jelentő védjegy, nem tudni igazából arra utal-e, hogy ha valaki sok ilyen nagy szendvicset eszik, akkor egy idő után már csak hatalmas dzsekikben fog elférni!?

Valószínűleg sokak kedvence a DARKNESS HORROR ÉTTEREM BAR & GRILL.images.jpeg Biztosan sok horrorfilm rajongó szeretne csontvázak és pókhálók között elfogyasztani egy véres vacsorát. Kicsit utána is jártam ennek a védjegynek, amikor is megláttam, hogy a jogosultja nem más, mint a Krűger 1. Kft. Na, hát ehhez nem is fűznék hozzá semmit, lehet még vele is találkozhatunk: 
                                                                                                  

A soron következő védjegyünk, ha személyes, társadalmi jellegű vagy biztonsági szolgáltatásokra lenne szükségünk, akkor nyugodtan forduljunk a VASALÓORRÚ BÁBÁ-hoz, ő valószínűleg, hipp-hopp elijeszti a nem kívánatos személyeket.

 showFile3.jpg

showFile5.jpgÖtödik védjegyünk első látásra vicces, de kicsit morbid is, ez a RAKO GUMI. Az árujegyzéke szerint fogászati készítményeket és szolgáltatásokat is ezzel az ábrával akartak eladni…

http://interako.hu

 

Úgy tűnik, a rendszerváltás idején még néha eltévedt a gumi, az alábbi pl. még csak nem is egy fogorvosi rendelőbe tévedt, hanem egyenesen elrepült

 showFile9.jpg

Utolsó előtti versenyzőnk egy jelmondat (szlogen): KLEOPÁTRA SZAMÁRTEJBEN KAPTA A LAKTÓZT – ANTÓNIUSZ ÖRÖMÉRE IS – MI PEZSGŐTABLETTÁBAN ADJUK. Hát, végül is haladni kell a korral, de azért nem hinném, hogy Kleopátra is inkább pezsgőtablettás vízben tisztálkodna ezentúl. 

Ugyancsak érdekes még egy jópofa védjegy, a TÖRTÉNELMI SZELLEMKERESÉS-SZELLEMVADÁSZAT, ami nem másra vonatkozik, mint versenyek rendezésére, szervezésére és szabadidős szolgáltatásokra.

 showFile8.jpg

M9200959.jpgNémi kételyt ébreszt az értelmezés tekintetében az alábbi képen látható figura. Nem is tudom, hogy ez most a gumi-vonulat egy darabja (1992-ben járunk), vagy ez is szellemes akar lenni…

Az árujegyzékben benne van a vírusvédelem, de hogy ez most ezoterikus jellegű, vagy nemi úton terjedő vírusokra vonatkozik, az homályos.

 

 

M9602701.gifHasonló kételyek merülnek fel a FÉLIX FILM karaktere esetében: én nem tudom… akkor ez most egy szellem, vagy kalap, vagy esetleg az előbb említett vonulat egy újabb tagja…?

 

 

 

+ 2 RÁADÁS:

A nagyvilágban is találkozhatunk vicces védjegyekkel: az egyik az "I'M OK BUT YOU NEED PROFESSIONAL HELP!", azaz „ÉN JÓL VAGYOK, DE ÚGY TŰNIK, NEKED ELKELNE EGY KIS SZAKMAI SEGÍTSÉG”. Jogosultja a Psychocomic.com, akik egyébként oktatási és szórakoztatási szolgáltatásokkal foglalkoznak, míg a másik az „ONLY OUR NAME IS BORING”, azaz „CSAK A NEVÜNK UNCSI”,  amely egy michigani védjegy, amely online jogi szolgáltatásokat és jogászoknak szóló magazint takar.

 

Papp Lilla

Pintz és Társai

Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda Kft.

http://www.szabadalmi.hu/

 

Forrás: https://p.secure.hostingprod.com/@mrtrademark.com/ssl/worst.html