Vád alá helyezték Taylor Swiftet: védjegye miatt került bajba az énekesnő

   Taylor Swift  A fiatal, country énekesnő rengetegszer hangsúlyozta már, hogy a 13-as a szerencseszáma. Ezúttal azonban bajba keveredett. Az új divatkollekcióját Lucky 13 név alatt értékesítette volna, azonban május 20-án védjegybitorlási per indult ellene.

    

Ugyanezen márka tulajdonosa hivatalosan Robert Kloetzly, aki többször próbálta felvenni a kapcsolatot Taylor Swifttel, de eredménytelenül. Elmondása szerint nem maradt más lehetősége, minthogy beperelje. A kaliforniai szövetségi bírósághoz került az ügy. Két különböző kollekció nem futhat Lucky 13 néven, az ugyanis megtévesztő lehetne a fogyasztók számára.

     A rajongókat sokkolta a hír, és teljesen megdöbbentek, hogy az eddig botrányoktól mentes, szőke szépséget vád alá helyzeték.

Taylor Swift 13

     Taylor Swiftet különleges kapcsolat fűzi a számhoz, mint azt korábban nyilatkozta az MTV-nek: „13-án születtem. Péntek 13-án lettem 13 éves. 13 hét után kapott aranyminősítést a lemezem. Az első number one dalomnak 13 másodperces intrója van. Akárhányszor díjat nyertem, vagy a 13. székben ültem, vagy a 13. sorban, vagy a 13. szekcióban, vagy az M sorban, ami a 13. betű. Tulajdonképpen akármikor bukkan fel a 13-as szám az életemben, jó dolog fog történni.”

     Taylor Swift nem akarja elveszíteni tizenhármasát, harcolni fog a LUCKY 13 kollekcióért. Jó hír az énekesnőnek, hogy talán nem is annyira elveszett az ügy. A piacon R. Kloetzly lehet, hogy 1991 óta van jelen, azonban valószínűsíthető, hogy védjegyét csak 2013-ban jegyezte be.

Lucky 13

Paksi Julianna
Pintz és Társai
Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda

Forrás:

http://starity.hu
http://www.meinbezirk.at/panorama/news/klage-gegen-taylor-swift-d960711.html